Cum alegi primul difuzor de uleiuri esentiale?

Cum alegi primul difuzor de uleiuri esentiale?

  Printre zecile de modele de difuzoare de ulei esential cu forme si functii diferite la costuri mai mici sau mai mari, cum il vei alege pe cel potrivit pentru tine ?

  Pentru a putea face acest lucru trebuie sa stii ce este un difuzor de ulei esential.

  Difuzarea uleiurilor esentiale, sau eliberarea lor in aer, este una dintre cele mai populare moduri de utilizare a uleiurilor esentiale.

  Difuzorul de aromaterapie este un dispozitiv electric care imprastie uleiul esential ales in incaperi. Va crea o atmosfera deosibita in casa Dumneavoastra. Este sigur atat timp cat este folosit corect.

 

Cele mai populare difuzoare

  Cei mai multi aromaterapeuti recomanda difuzorul cu ultrasunete. Acest tip de difuzor foloseste o frecventa electronica care vibreaza la frecvente inalte (24MHz), creand un efect de aburi reci, pastrand integre toate propietatile uleiurilor esentiale. Vibratiile vor desface particulele de ulei esential in microparticule care vor fi apoi dispersate in aer sub forma unui abur fin. Unul dintre cele mai populare modele care functioneaza cu tehnologia cu ultrasunete este Aroma Vulcano.

  Daca doresti o aroma mai puternica poti alege nebulizatorul. Acest tip de difuzor vaporizeaza uleiul esential direct in aerul din incapere fara a mai fi necesara apa. Acest tip de difuzor foloseste puterea unui compresor care creeaza presiuni mari eliberate printr-un orificiu microscopic, reusind astfel sa vaporizeze uleiurile esentiale fara ajutorul apei. Aroma este mult mai intensa iar moleculele din uleiuri vor rezista in aer un timp mai indelungat, fiind mai usoare decat particulele de apa. Ca forma ele sunt ceva mai micute si un pic mai galagioase fata de modelul cu ultrasunete. Eco Prime este modelul pe care il vom prezenta ca exemplu si poate fi vizualizat aici.

  Un NU categoric pentru difuzoarele cu caldura. Caldura face ca uleiul esential sa fie mai putin benefic si in cele din urma veti fi nevoiti sa folositi mai mult ulei pentru a obtine rezultate. Temperaturile peste 40° distruge compozitia chimica a uleiului si propietatile lui. 

 

 Caracteristicile unui difuzor bun

  In alegerea difuzorului nu va fixati numai pe cost: este important ca difuzorul ales sa fie usor de curatat si de intretinut. Este important sa aiba un timer (cronometru) care sa ii permita sa elibereze uleiul esential in functie de situatie si preferinta si sa se opreasca din functionare atunci cand ramane fara apa. Fie ca acest lucru se realizeaza ciclic din 8 in 8 secunde sau prin difuzare continua timp de o ora sau mai mult, un difuzor de calitate va difuza aroma in camera in mai putin de 30 de minute.

Atentie insa: expunerea prelungita poate provoca iritatii ale gatului. Este necesara dozarea potrivita a uleiului esential.

 

   Cum sa folosesti noul tau difuzor?

  Dupa ce conectezi la priza, va fi necesar sa adaugi apa in vas ( daca ai ales un nebulizator, nu este necesar).  Adauga 5-15 picaturi din uleiul esential preferat, seteaza timpul prin apasarea butonului Mist si bucura-te de beneficiile aromaterapiei!


Lasa un comentariu

Comentariile necesita aprobare inainte sa fie publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


Alte articole

Nevoile pielii dupa expunerea la soare: rehidratare, calmare si regenerare, reducerea daunelor produse de radicalii liberi. Toate aceste nevoi sunt indeplinite cu ajutorul kitului DIY Dual SunCare -Kit befor and after sun
Expunerea la soare are numeroase beneficii dar poate avea si efecte daunatoare motiv pentru care este bine sa stim cum sa ne pregatim inainte de expunerea de la soare si ce produse sa folosim