Ziua Mondiala fără tutun - aromaterapia, un suport pentru o viata fara nicotina

Ziua Mondiala fără tutun - aromaterapia, un suport pentru o viata fara nicotina

Astăzi este ziua Mondiala fără tutun! Numeroase campanii încurajează fumătorii să renunţe la fumat cel putin pentru 24 de ore.

Ne alăturam si noi acestui scop si nu doar astăzi ci in fiecare zi deoarece aromoterapia poate fi suport pentru cei care doresc sa renunţare la fumat!

Utilizarea regulată a anumitor uleiuri esențiale poate fi foarte utilă în acest demers, ajutând la calmarea simptomelor obișnuite provocate de lipsa nicotinei, precum starea de iritabilitate, insomnia dar si pofta.

 

Uleiurile suport pentru depăşirea efectelor secundare

Piperul negru este favorit fiind recunoscut pentru suportul pe care îl asigura in lupta pentru la renunțarea la fumat. Atunci când este inhalat stimulează sistemul respirator într-un mod care imită fumul de țigară. Din această cauză, corpul poate susține confortabil perioade mai lungi de a fi fără țigară, ceea ce înseamnă mai puține pofte.

Portocala Dulce va poate ajuta la reducerea nervozităţii cauze de lipsa nicotinei. De asemenea unele studii arata ca acest ulei este benefic pentru funcţia de cogniţie care va este de ajutor in timpul perioadei de retragere.

Ulei esenţial de Muşeţel Roman este plin de calităţi liniştitoare si poate crea un efect calmant general care calmează mintea stresată. De asemenea, poate ameliora tensiunea din tot corpul și poate ajuta o persoană să elibereze durerea și furia. Atingerea proprietăților liniștitoare ale uleiului esențial de mușețel roman poate fi o alternativă uimitoare atunci când apelul unei țigări devine din ce în ce mai puternic după o zi grea.

Uleiul esențial de Lavandă poate fi un instrument foarte puternic pentru a ajuta la ameliorarea anxietății și tensiunii care se strecoară adesea când renunțați la țigări. Mai mult, s-a demonstrat că lavanda calmează sistemul nervos central. Lavanda este, de asemenea, foarte eficientă atunci când vine vorba de combaterea neliniștii și a insomniei. Știți deja cât de puternic pot apărea ambele lucruri în acele zile inițiale în care încercați să stați departe de țigări. Un alt lucru de știut despre uleiul esențial de lavandă poate ajuta la simptomele problemelor respiratorii.

Printre efectele secundare are renunţării la nicotina se poate enumera si durerea de cap, greață, probleme digestive si iritabilitate. In acest caz vom putea apela la Peppermint care ne va ajuta prin calmarea durerilor de cap dar si cu starea de greața. Mirosul proaspăt si răcoritor al mentei este in contrast cu mirosul de ţigară motiv pentru care este de preferat ca dimineaţa sa inhalezi Peppermint in loc de ţigară.

Uleiul esențial de Rozmarin a fost folosit ca remediu popular pentru durerile de cap de generații. Se știe că uleiul de rozmarin are puternice proprietăți antiinflamatorii care diminuează severitatea durerilor de cap puternice. Daca pe perioada de dezintoxicare de nicotina aveţi dureri de cap, fara a fi însoţite de stări de greata puteţi apela cu încredere la rozmarin

 

Inhalatoarele personale sunt indispensabile in traversarea acestei perioade. Inhalatoarele personale sunt compacte și discrete, ușor accesibile atunci când apare obiceiul fizic de a fuma o țigară.De asemenea gestul va va ajuta si din punct de vedere. Inhalator poate înlocui ţigara din mână ia locul unei țigări. Respirați adânc pentru a calma pofta și tensiunea.

Difuzarea uleiului esenţial este necesara atât pe parcursul zilei cat si seara. Pentru reducerea insomniei si un somn liniştit pe timpul nopţii se recomanda difuzarea intermitenta.

 

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru a ușura simptomele de sevraj vă poate oferi puterea și confortul necesare pentru a renunţa definitiv la acest obicei.

 

Disclaimer: acest articol are rol de informare si nu îşi propune sa diagnosticheze sau sa trateze nici o boala.


Lasa un comentariu

Comentariile necesita aprobare inainte sa fie publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


Alte articole

Nevoile pielii dupa expunerea la soare: rehidratare, calmare si regenerare, reducerea daunelor produse de radicalii liberi. Toate aceste nevoi sunt indeplinite cu ajutorul kitului DIY Dual SunCare -Kit befor and after sun
Expunerea la soare are numeroase beneficii dar poate avea si efecte daunatoare motiv pentru care este bine sa stim cum sa ne pregatim inainte de expunerea de la soare si ce produse sa folosim